Om Enskede Villaägareförening

articles: w_enskedevillan_perfekt_s.jpg Enskede Villaägareförening är en livskraftig förening som samlar ca 1.240 småhus i trädgårdsstäderna i Gamla Enskede och delar av Enskededalen. Föreningen grundades i början av 1920-talet då  många av husen byggdes. och är därmed en av landets äldsta villaägareföreningar. Enskede Villaägareförening ingår i Villaägarnas Riksförbund. Enklast att bli medlem är att göra ett besök till villaagarna.se och där begära enskede. Vi vill bli ännu fler- varmt välkommen du också!


Enskede Villaägareförening är opolitisk och arbetet sker ideellt. Vi som jobbar i föreningen är styrelsen, kvartersombuden och de som har övriga förtroendeuppdrag.

 

Enskede Villaägareförening verkar för medlemmarna i aktuella och angelägna frågor exempelvis rörande bostadsmiljö (stadsplanering (nybyggnation, vägar&gator), parker, trafik, buller, skadedjur, luftkvalitet, trygghet, mm), bostadsekonomi (energi, tele/datakom, skatter, medlemsförmåner, mm) och områdets värde (säkerhet, kultur, framtoning, anseende). Läs gärna våra stadgar.

 

Enskedemiljöer

Föreningens historia

Läs protokollen från Enskede Villaägareförenings första verksamhetsår, 1922!

Mer föreningshistoriskt material finns. Kontakta någon av oss i styrelsen om du vill hjälpa till att göra något kul av detta.


Enskede Villaägareförening har funnits på Internet sedan i januari 1999 - enskede.nu


Trädgårdsstadens historia

Läs en utmärkt artikel om Trädgårdsstäder i Stockholm på Wikipedia

Se Enskede Årsta Hembygdsförening
Se även Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening, under "Genom tiderna"

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad på 0.03 sekunder
584,636 unika besök